Verbeter uw installatie renovatie
Een installatie renovatie zonder eerst een check van de waterkwaliteit en een beeld van de bestaande materiaal aantasting, is als het blind kopen van een tweedehands auto.
“Hebben er ook daadwerkelijk alleen maar oma’s in gereden, of is de auto ook gebruikt op een rally-circuit?”
De juiste waterkwaliteit en een goed beeld van de aanwezige aantastingen op leidingen, appendages en componenten is daarom DE BASIS voor een goede renovatie van een CV- of koelinstallatie!
Iets wat nog te vaak over het hoofd wordt gezien, is het in kaart brengen waarom de installatie of installatiecomponenten aan vervanging toe zijn. Hebben ze simpelweg de verwachte levensduur volbracht, of zou er toch meer aan de hand zijn? Door een uitgebreide wateranalyse en een analyse van de afzettingen en aantastingen op componenten en/of leidingen, kan men al een goed beeld krijgen van de corrosie- en afzettingsprocessen die zich in de loop der jaren hebben gemanifesteerd. Door deze nulmetingen te doen alvorens men bijvoorbeeld nieuwe ketels gaat ophangen, kan de installateur samen met de beheerder en/of de gebruiker een goede risico inventarisatie maken van de uit te voeren renovatie.
Met de hedendaagse nieuwe duurzamere technieken zijn installatiecomponenten steeds compacter en fijner geworden. Dit resulteert erin dat ze ook veel gevoeliger zijn geworden voor vervuiling in het water. Vroeger werden de ketels over-gedimensioneerd, uitgevoerd in dikwandig staal en de warmte werd geregeld door simpele open en dicht regelkleppen. Tegenwoordig zijn ketels op de kilowatt uitgerekend, zijn regelappendages slim en wordt de warmte op een tiende graad nauwkeurig afgeleverd.
In het geval dat er actieve corrosieprocessen aan de gang zijn in het systeem, door bijvoorbeeld zuurstofintrede of te lage pH waardes, kan men verwachten dat ook de nieuwe ketels aangetast gaan worden. Hoe lang duurt het dan voordat men weer moet gaan renoveren?
Is dit al binnen anderhalf jaar, dan kan er wel eens een vervelende situatie ontstaan tussen installateur, beheerder en gebruiker.
Avf Water is al jarenlang specialist op het gebied van waterbehandeling voor CV-, koel- en WKO-installaties. We kijken mee naar installatie ontwerp, geven advies over de waterkwaliteit en leveren kant en klare concepten om een ideale balans te vinden in het systeemwater door de risico’s op corrosie en afzettingen te verkleinen.
Installatiereiniging en spoeling
Naast de bestaande filtratietechnieken, ontgassingsapparaten en beschermingsmiddelen voor het behoud van installaties heeft Avf Water ook speciale producten, diensten, ervaring en know-how voor het reinigen en spoelen van complete installaties mochten deze sterk vervuild zijn.
Cleansoft 330 is bijvoorbeeld een uniek zeer krachtig reinigingsmiddel wat speciaal is ontwikkeld om metalen oppervlakken schoon te maken van corrosie en kalkafzettingen. Dankzij het unieke pH neutrale karakter kan het zelfs tijdens bedrijf in het systeem gedaan kan worden. Cleansoft 330 een reinigingsmiddel met uitzonderlijk goede resultaten!
Toepassingsgebieden:
- Pre-commissioning (voorreiniging voor in bedrijf stelling nieuwe installatie)
- Reiniging van centrale CV/koel installaties (t.b.v. renovatieprojecten, nieuwe ketels, etc.)
- Reiniging van componenten (bijvoorbeeld wisselaars met slecht rendement)
- Reiniging van woning installaties (bijvoorbeeld radiatorgroepen met slecht rendement)
Spoelingen en vullingen
Na een complete installatie reiniging, installatie aanpassing of installatie bouw (nieuwbouw), is het wenselijk de complete installatie te ontdoen van de losgekomen vuildeeltjes die in het water zitten. We gaan zelf ook niet in oud badwater zitten, dus waarom zouden we die nieuwe ketels wel in vuil systeemwater terug plaatsen?
Avf Water beschikt daarom ook over een extra dienst met tankwagenspoelingen. Een tankwagen met pomp en de gewenste kwaliteit water (demiwater, onthard water, drinkwater, etc) wordt op locatie afgeleverd. Niet alleen kan men op deze manier snel, gemakkelijk en efficiënt een installatie spoelen, maar het scheelt ook nog eens behoorlijk wat manuren. Een tankwagen met 30m3 water kan in theorie in een uur een complete installatie al gespoeld hebben. Daarnaast gebeurt de complete spoeling geheel onder leiding en begeleiding van Avf Water middels metingen en eventuele milieu-ontzorging. Inclusief een eindrapport met de resultaten van de spoeling, indien gewenst. Omdat iedere installatie anders is en last heeft van bijvoorbeeld verschillende voorkeurstromingen wordt er voor iedere spoeling samen met de installateur een zogenaamd spoelplan gemaakt zodat de spoeling op de juiste manier uitgevoerd kan worden.
Heeft u actuele renovatieprojecten?
Contacteer ons voor een vrijblijvende gratis quickscan met advies en aanbevelingen.